Україна зміцнює міжнародну підтримку на шляху до НАТО, - Сирський

Україна зміцнює міжнародну підтримку на шляху до НАТО, - Сирський

На 75-му Вашингтонському саміті НАТО головнокомандувач Збройних Сил України, Олександр Сирський, повідомив про сильний візит Президента України та його команди. 

“Триває важка дипломатична робота щодо консолідації міжнародної підтримки України на незворотному шляху до членства у Північноатлантичному Альянсі”, -Повідомив Сирський.

За словами Сирського, країни-партнери НАТО підписали комплексний документ “Український компакт”, що став потужним колективним договором для сприяння вступу України до Альянсу. 

“Потужний колективний договір став черговим елементом “мосту” України до НАТО, зокрема з точки зору військової та військово-технічної інтеграції”, -  зазначив головнокомандувач.

У рамках практичного співробітництва з Альянсом значно посилиться військова компонента. 

“Вдячні союзникам за чітку позицію по засудженню росії і тих, хто допомагає терористичній країні вести війну”, - йдеться у повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський у Вашингтоні зустрівся з головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні. Сторони обговорили потреби України в ППО.

Головне