Україна вже виконала все, що потрібно, для відкриття переговорів про членство у ЄС, - Володимир Зеленський

Україна вже виконала все, що потрібно, для відкриття переговорів про членство у ЄС, - Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наша держава виконала усі вимоги, аби почати переговори про членство у Євросоюзі. Про це він повідомив під час виступу на церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024 в Берліні.

"Цей червень має стати часом, коли буде затверджена переговорна рамка і розпочаті самі перемовини. Чому це потрібно? Бо це виконання обіцянок, які дає Європа і доказ того, що Європу не зламати ані тиском, ані будь-якими маніпуляціями", - зазначив президент України на конференції у Берліні.

За словами Зеленського, червень 2024 року "має стати таким часом, коли буде затверджена переговорна рамка і розпочаті самі перемовини".

Для України важливо членство у Євросоюзі, президент зауважив, що таким чином Європа зможе довести усьому світу, що вона залишається стійкою навіть під тиском пропаганди та маніпуляцій.

Нагадаємо, євросоюз влітку передасть нову фінансову допомогу, 3,4 мільярдів євро для України, зокрема це від заморожених активів рф. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, служба безпеки України викрила та затримала у Києві 36-річну колаборантку, яка протягом 2022 та 2023 років співпрацювала з рф, організовуючи та фінансуючи агітаційні кампанії на користь пропутінської партії “Єдина росія”.

Головне