Україна вперше законтрактувала роботизовані турелі ШаБля, - Федоров

Україна вперше законтрактувала роботизовані турелі ШаБля, - Федоров

Україна вперше законтрактувала роботизовані турелі ШаБля - куленепробивні автоматизовані системи під кулемети. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

За його словами, ці турелі допомагає українським військам у дистанційному знищенні ворога. Це також вбереже життя та здоровʼя кулеметників завдяки дистанційній роботі.

"ШаБля — це інновація і приклад зброї сучасної війни. Розробка перейшла зі стартапу в сталий проєкт, який контрактує держава", - повідомив Федоров.

Очільник Мінцифри також зазначив, що важливо сіяти стартапи і давати молодим підприємцям створювати проєкти, що можуть призвести до зміни ситуації на полі бою. Нові технології можуть допомогти зберігати життя українським воїнам і бути ефективними у знищенні загарбників.

"Наша задача — допомагати створювати інновації, аби вони швидше доходили до поля бою, швидше застосовувались, ми отримували зворотний звʼязок і цих інновацій більшало", - йдеться в дописі міністра.

Нагадаємо, "Армія дронів" продовжує працювати та невпинно нищити ворога, який прийшов з війною на українську землю. Лише за минулий тиждень "Армією дронів" було ліквідовано 288 окупантів та 182 опорні пункти загарбників

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Україні розробляють проєкт з цифрового рекрутингу до лав Збройних сил України для пошуку операторів дронів, розповів Михайло Федоров. За його словами, розробка цього проєкту наразі перебуває на фінальному етапі.

Головне