Україна виробить 2 млн дронів цього року, - Гвоздяр

Україна виробить 2 млн дронів цього року, - Гвоздяр

Україна у 2024 році планує виробити приблизно 2 мільйони безпілотних літальних апаратів.

Про це заявила заступник міністра стратегічних галузей промисловості Анна Гвоздяр під час ефіру телемарафону.

За її словами, у цьому секторі зараз діють близько 200 українських компаній, з яких практично 60 вже залучені до виконання державних замовлень.

"Всіх вразила фраза президента про можливість виготовлення в Україні мільйона дронів і багато людей в неї чомусь не повірили. Можу запевнити, що Україна в плані виробництва йде вже далеко за мільйон. І я впевнена, що у цьому році ми сягнемо позначки навіть у 2 млн", - підкреслила Гвоздяр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки США зволікає, Україна міняє хід війни

Крім того, у співбесіді з японським телеканалом NHK Гвоздяр роз'яснила, що ці безпілотники будуть різних типів. Україна активно розробляє нові моделі дронів, використовуючи передові технології штучного інтелекту.

Гвоздяр висловила переконання, що завдяки штучному інтелекту ці безпілотники зможуть самостійно прокладати маршрути та досягати поставлених цілей навіть у складних умовах, включаючи протидію.

Нагадаємо, Сили оборони у березні знищили рекордну кількість артсистем ворога -  976 російських артилерійських систем. Це стало найвищим показником за один місяць з моменту початку повномасштабного вторгнення.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Повітряних силах прокоментували інформацію про "дефіцит ракет ППО".

Головне