Україна виконала умови Єврокомісії для надання переговорної рамки про членство в ЄС - Стефанішина

Україна виконала умови Єврокомісії для надання переговорної рамки про членство в ЄС - Стефанішина

Україна завершила виконання чотирьох рекомендацій Європейської комісії для надання переговорної рамки про членство в ЄС. Про це повідомила віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Про це віцепрем’єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції заявила під час заходу "Боротьба із корупцією: прогрес на шляху до членства у Євросоюзі". Останній законодавчий акт нещодавно схвалив правоохоронний комітет Верховної ради.

"12,13 і 14 березня Європейська комісія має ухвалити рішення. Насамперед затвердити звіт про виконання нами додаткових критеріїв, а також ухвалити рішення чи надати нам переговорну рамку, щоб держави-члени її затвердили", - зазначила міністерка.

Правоохоронний комітет Верховної Ради 11 березня схвалив останній законодавчий акт, який потрібен для завершення рекомендацій щодо лобізму. 

Нагадаємо, міністерство закордонних справ Молдови викликає посла росії у Кишиневі Олега Васнецова через рішення російського посольства відкрити виборчі дільниці у Придністров'ї.

"Завтра, 12 березня, посла росії в Кишиневі Олега Васнецова викликали в МЗС. Під час зустрічі російському дипломату висловлять несхвалення у зв'язку з рішенням відкрити виборчі дільниці в придністровському регіоні Молдови", - заявили у пресслужбі МЗС.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українська сторона звернулася до Вищого антикорупційного суду з проханням конфіскувати майно російської компанії, яка займається виробництвом ракет "Кинджал". Про це повідомило Міністерство юстиції України.

Головне