Україна виконала три з чотирьох додаткових рекомендацій ЄС, - Шмигаль

Україна виконала три з чотирьох додаткових рекомендацій ЄС, - Шмигаль

Україна вже виконала три із чотирьох додаткових рекомендацій Європейського Союзу, спрямованих на укріплення інституцій та адаптацію законів до європейських стандартів, отриманих країною в листопаді минулого року.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram 19 січня.

Він зазначив, що четвертий пункт, який залишається виконати, стосується урядового законопроекту про лобіювання, який Верховна Рада вже прийняла у першому читанні.

Прем'єр також підкреслив, що, не чекаючи на рішення європейських партнерів, уряд розпочав самооцінку українського законодавства щодо відповідності європейським стандартам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який податок на розкіш потрібен під час війни: що треба оподатковувати та які є ризики

17 січня Єврокомісія підтримала рішення розпочати скринінг українського законодавства в рамках підготовки переговорної рамки. Також цього року уряд планує схвалити Національну програму адаптації законодавства України до норм Європейського Союзу.

"Зосереджуємо ресурси та енергію, аби максимально швидко бути готовими до вступу в ЄС", - підсумував прем'єр.

Нагадаємо, в ЄС заговорили про новий пакет санкцій проти рф до річниці вторгнення.

Можливі заходи включають створення нових списків санкцій, введення додаткових торговельних обмежень та протидію постійним спробам Москви обходити санкції ЄС як через треті країни, так і через компанії в межах Євросоюзу.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, українські війська відбили 55 російських атак на Авдіївському та Лиманському напрямках.

Головне