Україна та ще вісім держав підтримали продовження санкцій ЄС проти рф

Україна та ще вісім держав підтримали продовження санкцій ЄС проти рф

Україна та ще вісім європейських держав серед країн-кандидатів та членів Європейської зони вільної торгівлі (ЄЗВТ) приєдналися до рішення Ради ЄС продовжити санкції проти осіб та установ за порушення суверенітету та територіальної цілісності України

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС Жозепа Борреля, оприлюдненій сьогодні на сайті Європейської ради.

У заяві йдеться, що Європейська Рада 12 березня прийняла рішення (CFSP) 2024/8471 щодо обмежувальних заходів у зв’язку із діями, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Рада ЄС вирішила продовжити цей режим на наступні шість місяців, до 15 вересня 2024 року, додавши 97 осіб та 9 установ.

Країни-кандидати Північна Македонія, Чорногорія, Албанія, Україна, Республіка Молдова та Боснія і Герцеговина, а також країни ЄЗВТ Ісландія, Ліхтенштейн та Норвегія, члени Європейського економічного простору, приєдналися до цього рішення Ради ЄС.

У заяві наголошується, що згадані країни забезпечать відповідність національної політики цьому рішенню Ради ЄС. Європейський Союз врахував ці зобов’язання та привітав їх.

"Європейський Союз бере до уваги це зобов’язання та вітає його", – йдеться у заяві.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ДБР повідомило про підозру посадовцям тилового забезпечення, які закуповували продукти для військових за завищеними цінами.

Головне