Україна та Китай провели політичні консультації на рівні заступників голів МЗС

Україна та Китай провели політичні консультації на рівні заступників голів МЗС

Україна та Китай провели політичні консультації, в яких взяли участь перший заступник міністра закордонних справ України Андрій Сибіга та заступник міністра закордонних справ Китаю Сунь Вейдун.

Про це повідомляє МЗС України 5 червня.

Під час зустрічі представники обох країн наголосили на важливості дотримання принципів Статуту ООН та міжнародного права. Вони підкреслили, що взаємна повага до територіальної цілісності є фундаментом двосторонніх відносин між державами.

Сибіга поінформував Вейдуна про підготовку до Саміту миру у Швейцарії та висловив сподівання на участь Китаю в цьому заході. Українська сторона зазначила, що це могло б стати "гарною нагодою" для внесення цінного вкладу у досягнення стійкого миру.

Крім того, Сибіга наголосив, що єдиною основою для досягнення такого миру є Формула миру президента Володимира Зеленського.

"У рамках робочого візиту до Пекіну також відбулися зустрічі із спеціальним представником уряду КНР з питань Євразії Лі Хуеєм, а також заступником завідувача міжнародного відділу ЦК КПК Чень Чжоу", - йдеться у дописі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом до Катару для проведення переговорів з Еміром Катару Його Високістю шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані.

Головне