Україна та Бельгія підписали меморандум про спільне виробництво озброєння

Україна та Бельгія підписали меморандум про спільне виробництво озброєння

Україна та Бельгія підписали меморандум, який передбачає створення спільних проєктів, спрямованих на зростання потенціалу та обсягів виробництва української оборонної промисловості.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Документ окреслює наміри запроваджувати спільні проєкти, спрямовані на зростання потенціалу та обсягів виробництва української оборонної промисловості.

Йдеться про плани щодо спільного виробництва певних типів та видів озброєнь, організації ремонту, підготовки спеціалістів та технічного персоналу.

"Це дуже важливо у контексті питання розвитку вітчизняного ОПК, створення спільних підприємств з партнерами, локалізації оборонного виробництва в Україні. Це один з наших пріоритетів", – зазначив заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк, який підписав Меморандум від оборонного відомства.

Нагадаємо, Україна і Канада провели черговий раунд перемовин щодо майбутньої двосторонньої угоди про "гарантії безпеки" – у продовження спільної декларації про підтримку України. Про це повідомило Міністерство закордонних справ України.

Учасники переговорів продовжили опрацювання окремих положень проєкту майбутнього документа, обговорили його окремі блоки, а також обмінялись думками щодо планування подальшого переговорного процесу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Ужгороді відбулася зустріч керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з міністром зовнішньої торгівлі і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

Переговори відбулися як у вузькому колі, так і в розширеному форматі.

Головне