Україна розраховує отримати першу партію снарядів за чеською ініціативою вже у квітні,- Шмигаль

Україна розраховує отримати першу партію снарядів за чеською ініціативою вже у квітні,- Шмигаль

Україна розраховує отримати першу партію артилерійських боєприпасів за чеською ініціативою вже у квітні. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону.

Як зазначив голова уряду, під час Ради асоціації ЄС-Україна у Брюсселі обговорювалося питання пошуку додаткових ресурсів до коштів, які наразі збирає Чехія в рамках закупівлі озброєння нашій державі.

"Ми будемо мати їх на полі бою вже найближчим часом. Це важливо, бо нас цікавить швидкість, якість та вчасність постачання",-  наголосив прем'єр.

Нагадаємо, що уряд Литви виділяє 35 мільйонів євро на закупівлю артилерійських снарядів для України у рамках чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів. Повний перелік країн, які фінансують ініціативу, не оголошують, проте до неї вже долучилися Фінляндія, Португалія, Швеція, Норвегія, Німеччина, Латвія, Люксембург, Нідерланди, Данія, Велика Британія, Канада, Франція, Польща та Бельгія.

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що країна "на межі" постачання в Україну тисяч артилерійських снарядів. Він заявив, що на цей час його країна має 300 тисяч снарядів, які забезпечать "життєво важливі кілька місяців перепочинку" на лінії фронту.

 

Головне