Литва виділить 35 млн євро на чеську ініціативу купівлі снарядів для України

Литва виділить 35 млн євро на чеську ініціативу купівлі снарядів для України

Уряд Литви надає 35 мільйонів євро на закупівлю артилерійських снарядів для України у рамках чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів. Про це повідомила прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте.

 "Литовський уряд виділив 35 млн євро на придбання снарядів для України у рамках чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів. Разом, що б не знадобилося для перемоги", – написала Шимоніте у своєму Twitter (X).

Повний перелік країн, які фінансують ініціативу, не оголошують.

Проте відомо, що вже долучилися Фінляндія, Португалія, Швеція, Норвегія, Німеччина, Латвія, Люксембург, Нідерланди, Данія, Велика Британія, Канада, Франція, Польща та Бельгія.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що країна "на межі" постачання в Україну тисяч артилерійських снарядів. Про це повідомляє видання The Guardian.

Джерела додали, що перші поставки надійдуть до червня.

Як писали "Ми-Україна" раніше, палата представників США 19 березня ухвалила резолюцію "Про засудження незаконного викрадення дітей з України до російської федерації". Про це повідомили керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Головне