МЗС Чехії: 300 000 снарядів забезпечать життєво важливий "кілька місяців перепочинку" на лінії фронту

МЗС Чехії: 300 000 снарядів забезпечать життєво важливий

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що країна "на межі" постачання в Україну тисяч артилерійських снарядів. Про це повідомляє видання The Guardian.

Джерела додали, що перші поставки надійдуть до червня.

"У нас є прямий досвід 40-річного перебування як сателіта Москви, країни, в яку в 1968 році вторглися російські танки, щоб приборкати Празьку весну", - наголосив глава МЗС Чехії.

Він заявив, що на цей час його країна має 300 000 снарядів, які забезпечать "життєво важливі кілька місяців перепочинку" на лінії фронту.

Нагадаємо, управління генерального інспектора Пентагону запустило новий вебсайт з метою надання американцям більшої інформації щодо нагляду за американською зброєю та обладнанням, що постачається в Україну.

Згідно з The Hill, новий вебсайт був запущений у співпраці з офісом генеральних інспекторів Державного департаменту США та Агентства США з міжнародного розвитку.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Європарламент та Європейська Рада попередньо узгодили продовження заходів щодо лібералізації торгівлі для України, враховуючи агресивну війну росії.

Головне