Україна продасть яхту Медведчука, - АРМА

Україна продасть яхту Медведчука, - АРМА

Україна продасть яхту Royal Romance, яка належить колишньому українському політику Віктору Медведчуку, якого позбавили громадянства.

Про це повідомила голова Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олена Дума у своєму Telegram-каналі. Як зазначається, зараз ця 92-метрова яхта перебуває в Хорватії.

Рішення про продаж яхти ухвалив Кабінет міністрів України у п'ятницю, 16 лютого. Напередодні, 25 січня, окружний суд міста Спліт, що в Хорватії, на підставі запиту про міжнародно-правову допомогу схвалив рішення передати Україні судно. Раніше також Кабмін вдосконалив процедуру реалізації арештованих активів та запровадив можливість їх продажу за кордоном.

"АРМА переконане, що кошти від продажу яхти значно посилять державний бюджет та обороноздатність нашої країни, а державні зрадники відповідатимуть юридично та економічно", - йдеться в дописі Олени Думи.

Яхту Віктора Медведчука заарештували ще 17 березня 2022 року. Це сталось у порту міста Рієка, що в Хорватії. Арешт відбувся на підставі накладених санкцій, які ввів Європейський Союз після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Яхта Royal Romance входить до п'ятірки найбільших розкішних яхт у всьому світі. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, яхту зрадника Віктора Медведчука виявили бажання придбати десятки відомих компаній з різних країн світу, розповіла голова Агентства з розшуку та менеджменту активів Олена Дума.

Головне