Україна повернула з ТОТ ще одну дитину

Україна повернула з ТОТ ще одну дитину

З окупованої ворогом частини Херсонської області вдалося евакуювати ще одну дитину. Йдеться про восьмирічного хлопчика, який разом з рідними повернувся на підконтрольну Україні території, розповів очільник місцевої ОВА Олександр Прокудін.

"Хлопець з батьками вже у безпеці. З родиною працюють медики та психологи", - зазначив він.

Евакуація вдалось провести завдяки зусиллям волонтерів благодійної організації "Save Ukraine".

В цілому від початку поточного року з ТОТ Херсонщини було повернуто 108 дітей. 

Як відомо, 6 червня голова благодійної організація Save Ukraine Микола Кулеба повідомив про успішне визволення з окупації ще трьох дітей, серед яких одна дитина, позбавлена батьківського піклування. За його словами, ці діти стали частиною 359 маленьких українців, яких Save Ukraine вже змогла повернути до безпечних регіонів країни. 

Нагадаємо, 5 червня президент Володимир Зеленський перебував з офіційним візитом у Катарі та вів перемовини з еміром Катару Його Високістю шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані.  Одним з ключових питань на порядку денному є співпраця у поверненні українських дітей, незаконно вивезених російським окупаційним військом під час війни.

Як писав "Ми-Україна" раніше, генпрокурор Андрій Костін розповів, що співпраця з Офісом прокурора МКС щодо депортації українських дітей відбувається щодня, "це наша магістральна справа". Він наголосив на тому, що ордери на арешт, які були видані судом минулого року - це лише перший результат.

Головне