Україна отримала рекомендації щодо вступу в НАТО, - Столтенберг

Україна отримала рекомендації щодо вступу в НАТО, - Столтенберг

Міністри закордонних справ країн НАТО, зібравшись на зустрічі у Брюсселі 29 листопада, висунули рекомендації для України стосовно первинних реформ, необхідних для вступу до Альянсу.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції у Брюсселі.

За його словами, обговорення членства в НАТО супроводжується рекомендаціями про реформи в Україні, які включають боротьбу з корупцією та підтримку прав людини. Він також зауважив, що Україна вже дуже близька до НАТО і підтримується у своєму шляху до Альянсу.

Столтенберг вражений тим, як Україна проводить ці реформи під час повномасштабного вторгнення Росії. Він підкреслив конкретні зміни в законодавстві та сфері безпеки, а також зазначив, що боротьба з корупцією та тероризмом робить Україну сильнішою державою і допомагає їй наблизитися до НАТО.

На зустрічі також обговорювалася співпраця держав-членів НАТО з Україною, зокрема, використання Ради Україна-НАТО для просування у питаннях вступу та програми модернізації українського суспільства.

Столтенберг повідомив, що країни НАТО схвалили амбітну програму роботи на наступний рік щодо надання допомоги Україні, яка охоплює енергетичну безпеку, інновації та взаємодію. Також він вказав, що НАТО перетворює комплексний пакет допомоги в багаторічну програму допомоги для України з метою підтримки її переходу до стандартів Альянсу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова МЗС Німеччини закликала союзників створити над Україною "зимовий щит".

Головне