Україна ніколи не віддасть своїх територій, бо це було б зазіхання на Конституцію - Зеленський

Україна ніколи не віддасть своїх територій, бо це було б зазіхання на Конституцію - Зеленський

У розмові з французьким виданням Le Monde Володимир Зеленський підтвердив незмінність позиції України щодо збереження своїх територій. Він наголосив, що відмова від будь-якої частини країни суперечила б Конституції.

Глава держави визнав, що військове звільнення окупованих земель вимагає значних жертв і часу. Тому Україна паралельно шукає дипломатичні шляхи відновлення своєї територіальної цілісності.

Щодо можливості референдуму з територіальних питань, Зеленський висловив застереження. Він зауважив, що таке рішення має ухвалювати український народ, але особисто вважає цей варіант небажаним, оскільки навіть часткова втрата територій може бути розцінена Путіним як перемога.

Президент підкреслив, що будь-які рішення стосовно територіальної цілісності України повинні відображати волю її громадян.

"Референдум? Цього має хотіти український народ. Скажу відверто: це не найкращий варіант, тому що ми маємо справу з путіним і для нього буде перемогою, якщо він захопить частину наших територій", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, у Львові розгортається напружена ситуація, молодий чоловік погрожує вчинити вибух у власній квартирі. Він вимагає переказу 100 тисяч гривень, інакше здійснить свій план. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, з тимчасово окупованої території на Херсонщині вдалося евакуювати матір із двома маленькими дітьми. 

Головне