Україна нарощує виробництво всіх видів озброєнь, - МЗС

Україна нарощує виробництво всіх видів озброєнь, - МЗС

Україна активно розвиває виробництво всіх видів озброєння з метою зменшення залежності від зовнішніх постачань зброї від своїх міжнародних партнерів.

Про це повідомив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає видання Welt.

Він зауважив, що Україна не може ризикувати залежати виключно від підтримки Сполучених Штатів, особливо враховуючи майбутні вибори, які заплановані на 2024 рік.

"Щодо можливих подій у 2024 році (після президентських виборів у США - ред.), нам слід залишити це на розгляд майбутнього. Але ми активно готуємося до цього, оскільки не можемо дозволити собі повністю покладатися на американську підтримку. Тому наразі ми інвестуємо значні кошти у власне виробництво всіх видів озброєння, і значно збільшуємо виробництво, щоб зробити нашу економіку більш стійкою", - підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, Україна нині вже має більше зразків озброєння, ніж є у НАТО. Про це заявив начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генерального штабу ЗСУ Сергій Баранов.

За його словами, велика кількість зразків озброєння створює певні труднощі з логістикою, однак їх намагаються вирішити.

"Це створює певні труднощі щодо логістичного забезпечення, але в нас немає жодного зразка, який ми не можемо використовувати, обслуговувати, не вдосконалюємо. В Україні унікальні люди. Український народ швидко вчиться. У нас немає проблем із вивченням, опануванням артилерійських систем", - наголосив Баранов.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Міноборони відреагували на інформацію ЗМІ щодо "завищених цін на папки для особових справ".

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.