Україна може збивати російські ракети "Циркон", – Повітряні сили

Україна може збивати російські ракети

Україна має потрібні засоби для того, щоб збивати російські гіперзвукові протикорабельні ракети ЗМ22 "Циркон".

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

Згідно з поясненням Євлаша, гіперзвукова зброя рухається зі швидкістю понад 5 махів. Один мах відповідає приблизно 1,2 тисячі кілометрів на годину.

"Це дуже-дуже швидка зброя. Якщо ми кажемо про "Циркони, то це приблизно 8-9 махів. Це неймовірно швидко. Однак коли ці ракети заходять на ударну траєкторію, їх швидкість спадає. Вона стає дозвуковою. Десь 4,5 махи", - пояснив речник Повітряних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відомо про ракету "Циркон", якою ймовірно вдарили по Києву

Він також додав, що коли швидкість "Циркону" становить близькою до 4,5 махів, Україна використовує протибалістичні комплекси для її збиття, такі як SAMP/T чи Patriot.

Нагадаємо, під час удару по Києву 7 лютого рф застосувала гіперзвукову ракету 3М22 "Циркон". Про це свідчать висновки експертизи, під час якої проаналізували маркування на частинах та уламках, ідентифікація вузлів і деталей, особливості відповідного типу зброї.

Росіяни повідомляли, що дальність ракети становить 600-1500 км, швидкість до 8-9 Мах, маса бойової частини близько 300-400 кг, а її довжина 8-10 м.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала чоловіка, який охороняв російську катівню у Херсоні.

Головне