Україна може розпочати переговори з рф після конференції у Швейцарії, — Кулеба

Україна може розпочати переговори з рф після конференції у Швейцарії, — Кулеба

Україна може розпочати переговори про припинення війни з росією після конференції в Швейцарії, де буде створена коаліція країн зі спільними підходами до українського конфлікту. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Окремо Дмитро Кулеба пояснив, чому росію не запросили на сам Глобальний саміт миру - адже попередні майже 200 раундів переговорів з росією в різних форматах, за участю посередників і на двосторонньому рівні не дали жодного результату.

За словами міністра закордонних справ, понад 200 раундів переговорів із Москвою, починаючи з 2014 року, призвели до повномасштабного вторгнення.

"Є лише два способи привести росію до ситуації, коли вона діятиме добросовісно. Перший - це успіх на полі бою, а другий - коаліція країн, які поділяють однакові принципи і підходи. Саме тому на саміт не планується запрошувати рф як учасника", - пояснив міністр.

Саме з цієї причини участь росії на саміті не планується, додав Кулеба. Це пов'язано з тим, що основна мета цього заходу полягає в об'єднанні країн, що розділяють спільні принципи та підходи для визначення майбутніх кроків.

Нагадаємо, в Чернівецькій області правоохоронці викрили та затримали 32-річного жителя села Браїлівка, який намагався незаконно переправити вісьмох чоловіків до Молдови.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росіяни завдали удари по 10 населеним пунктам на Донеччині - загинули чотири людини. Про це повідомили у обласній поліції.

Головне