Україна хоче конфіскувати майно виробника "Кинджалів" та російських вертольотів

Україна хоче конфіскувати майно виробника

Українська сторона звернулася до Вищого антикорупційного суду з проханням конфіскувати майно російської компанії, яка займається виробництвом ракет "Кинджал". Про це повідомило Міністерство юстиції України.

Вищий антикорупційний суд отримав прохання конфіскувати майно російської компанії "НВК "Конструкторське бюро машинобудування", яка займається виробництвом ракет "Кинджал".

В Мін'юсті зазначили, що ця компанія є російським підприємством, яке розробляє та виготовляє військову техніку, зокрема різноманітні ракетні комплекси на замовлення Міноборони. Також компанія займається розробкою вертольотів Ка-52М і Мі-28НМ.

Хочуть застосувати санкцію до акціонерного товариства "Науково-виробнича корпорація "Конструкторське бюро машинобудування".

Третіми особами будуть заявлені:

  • акціонерне товариство "НВО "Високоточні комплекси";
  • державна корпорація зі сприяння розробленню, виробництву та експорту високотехнологічної промислової продукції "Ростех";
  • товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробничий комплекс "Фотоприлад".

Нагадаємо, окупаційне військо розпочало використовувати проти України безпілотники із запальною сумішшю. Про це повідомляє Північне регіональне управління прикордонної служби.

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія російської федерації обстріляла три райони Харківщини, зокрема, Вовчанську громаду, Куп'янщину та Харківський район. Внаслідок ворожої агресії чотири мирних жителя отримали поранення. Про це в Telegram-каналі повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

Головне