Удар по Запоріжжю: кількість постраждалих зросла до 20, з них вісім дітей (ВІДЕО)

Удар по Запоріжжю: кількість постраждалих зросла до 20, з них вісім дітей (ВІДЕО)

Атака по Запоріжжю, якої росіяни завдали у середу, 12 липня, призвела до травмування 20 людей, з яких восьмеро дітей. Оновлені дані навело Міністерство внутрішніх справ.

Під наглядом лікарів знаходяться 15 дорослих та семеро дітей. Найменшій пацієнтці всього рік. Більше про наслідки цієї атаки невідомим літальним апаратом розповіла наша кореспондентка Олена Каптюх.

Микола тільки-но дочекався свою шестирічну доньку Єву з операційної З пів години хірурги діставали з її ноги уламок. Батька заспокоюють: загрози життю малечі немає.

"Я впав, вона біжить - нога у крові. Зняв футболку, замотав ногу. Уламок у стегні був, дістали вже", - розповідає він.

Росіяни атакували Запоріжжя посеред білого дня. Невідомий літальний апарат впав просто у парку. Щонайменше 12 дорослих і восьмеро дітей потрапили до лікарні з осколковими пораненнями. Найменшій дівчинці лише рік

"Травми середньої важкості, всі діти у свідомості - самі переміщаються та говорять", - говорить Юрій Борзенко, головний лікар Запорізької обласної лікарні.

Свідки розповідають що тривоги не чули, тож спокійно відпочивали у парку.

"Страшно це все спостерігати, коли дорослі і діти кричать "Допоможіть", - згадує місцева жителька Амелія Грабовська.

Слідчі і досі з'ясовують, чим саме вдарили окупанти по місту. Вибух був такої сили, що у будинках поруч повилітали шибки.

Вирву після падіння невідомого літального апарату вже засипали піском, зняли огороджувальні стрічки. Про жахливу подію в парку майже нічого більше не нагадує, лише де-не-де трапляються уламки. Їх порозкидало на десятки метрів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулої доби загальні бойові втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 510 загарбників. Таким чином від початку повномасштабної війни рф в Україні окупаційне військо втратило понад 236 тис. військовослужбовців.

Головне