Удар по Костянтинівці: в ООН відреагували на російську атаку

Удар по Костянтинівці: в ООН відреагували на російську атаку

В ООН приголомшені ракетною атакою росії на ринок у Костянтинівці на Донеччині. В організації назвали це черговий воєнним злочином.

Про це йдеться у заяві гуманітарної координаторки ООН в Україні Деніз Браун.

За її словами, це сумний день для України, однак трагедія у Костянтинівці є лише одним із прикладів страждань, що спричиняє вторгнення Російської Федерації для мирних мешканців по всій країні.

У цьому контексті координаторка ООН нагадала, що сьогодні через російські удари були пошкоджені домівки та школа у Запоріжжі, а також портова та зернова інфраструктура в Одеській області на півдні країни.

"Умисне спрямування ударів по цивільних особах чи цивільних об’єктах або нанесення ударів, що завдає непропорційно велику шкоду цивільному населенню або цивільним об’єктам, є воєнним злочином. Народ України потребує припинення цього жорстокого знищення", – заявила гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун.

У той же час генсек ООН  Антоніу Гутерреш вважає, що за всі напади на Україну Російська Федерація має понести відповідальність.

Нагадаємо, російські окупаційні війська вдень, 6 вересня, обстріляли Костянтинівку на Донеччині. В результаті ворожого удару кількість жертв склала 17 осіб, поранень зазнали – 32.

Президент Володимир Зеленський показав момент удару росіянами по центру Костянтинівки. 

Крім того, за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як писав "Ми-Україна" раніше, новий міністр оборони Умєров прирівняв корупціонерів до терористів.

Головне