Удар по глобальному інтернет-трафіку: у Червоному морі "перерізано" підводні комунікаційні кабелі

Удар по глобальному інтернет-трафіку: у Червоному морі

У роботі мереж зв'язку на Близькому Сході стались "значні" збої. Причиною стало пошкодження телекомунікаційних кабелів, прокладених по дну Червоного моря, пише CNN.

Про НС стало відомо від гонконзького телеком-гіганта HGC Global Communications. За його даними, кабелі чотирьох ключових телекоммереж були "перерізані", що призвело до "суттєвих збоїв" у функціонуванні мереж. За попередньою оцінкою, цей випадок торкнувся чверті загального трафіку між країнами Азії та Європи, а також Близького Сходу. 

У HGC заявили, що задля мінімізації наслідків для користувачів, компанія перенаправляє трафік та "надає допомогу постраждалим підприємствам". 

Хто міг бути причетним для пошкодження підводних кабелів та яким чином їх було "перерізано" в HGC не повідомляли. 

Телеканал нагадує, що подія сталась за кілька тижнів після того, як офіційна влада Ємену попередила, що хусити можуть вдатися до атаки на телекомунікаційні кабелі на дні Червоного моря. Водночас лідер воєнізованого угруповання Абдель Малек аль-Хуті всі обвинувачення відкинув.

"У нас немає намірів націлюватися на морські кабелі, які забезпечують інтернет у країнах регіону", - заявив тоді він.

Нагадаємо, торік влітку заступник представника Ради Федерації рф Дмитро Медведєв пригрозив Заходу, заявивши, що у росії "більше немає причин утримуватись від знищення кабельного зв'язку ворогів на дні океану". Свої погрози він мотивував нібито доведеністю причетності західних країн до підриву російських підводних трубопроводів "Північний потік" у Балтійському морі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, навесні 2023 року стало відомо про плани ЄС прокласти підводний інтернет-кабель через Чорне море, довжиною 1100 км, для поліпшення зв'язку з Грузією. Також цей крок дозволить ЄС знизити свою залежність від тих волоконно-оптичних кабелів, що проходять через рф, зважаючи на ризики з боку країни. 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.