Учасники бойових дій та особи з інвалідністю зможуть безкоштовно пройти професійне навчання

Учасники бойових дій та особи з інвалідністю зможуть безкоштовно пройти професійне навчання

Учасники бойових дій та особи з інвалідністю зможуть безкоштовно пройти професійне навчання. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

В Україні стартував відповідний урядовий проект.

Наразі навчання проводиться у Дніпрі, Полтаві, Одесі, Львові, Сумах, Рівному, Івано-Франківську та Харкові. Охочі можуть самостійно обирати професії або програми підвищення кваліфікації.

Уже надіслано 53 заявки на навчання. 25 осіб вже направлено на навчання. За результатами видається диплом державного зразка. Під час навчання держава забезпечує проживання та проїзд.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Мінагрополітики прокоментували ситуацію з українським експортом. Наразі найбільш популярними на експорт є кукурудза, пшениця, сонях та олія. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич.

За його слова, через польський кордон перетин наших вантажівок заблокований. В середньому йде одна вантажівка на годину, що відповідно зменшує рівень українського продовольчого експорту.

Головне