Убезпечте себе: Ляшко закликав жителів затоплених регіонів вакцинуватися від дифтерії і правця

Убезпечте себе: Ляшко закликав жителів затоплених регіонів вакцинуватися від дифтерії і правця

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко закликав жителів затоплених районів Херсонської області вакцинуватися від дифтерії і правця. Про це він заявив в інтерв'ю "Ми-Україна".

Ляшко наголосив, ті люди, які евакуювалися і тепер збираються додому, повинні вакцинуватися, якщо вони це робили понад 10 років. 

"Вакцина є в наявності проти дифтерії і правця. Ми звернулися до всіх там, на території, при можливості, незалежно від того чи є ризик виникнення саме цієї інфекційної хвороби, пов'язаної з підтопленням. Бо кір-краснуха-паротит до цього не мають відношення. Але повертаючись на територію - провакцинуйтеся, перегляньте свій календар щеплення для того, щоб убезпечити себе від потенційного виникнення інфекційних хвороб", - заявив Ляшко.

Також він розповів, чому на затоплених територіях поки не вакцинують від холери.

"Це окреме питання саме по вакцинації проти холери. Бо частенько кажуть, що от є холера, от є вакцина. Вакцина проти холери вона не просто так дається і не просто так вакцинують. Питання в тому, що у перший день терористичного акту російської федерації ми звернулися до Всесвітньої організації охорони здоров'я, саме в той комітет, який бореться з холерою. Там чітко все зафіксовано. Якщо буде перший випадок виникнення в нас, то привозиться нам необхідна кількість доз для того, щоб ми вакцинували відповідні групи ризику. Тому що там світова технологія так побудована, що вакцини у вогнища спалаху холери доставляються впродовж п'яти днів", - пояснив очільник МОЗ України.

Як повідомляли "Ми-Україна", у підтоплених через підрив росією дамби Каховської ГЕС районах Херсона вдалося уникнути кишкових інфекцій. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. При цьому він наголосив, що наразі на цих територіях вже є нові виклики.

Головне