У ЗСУ назвали кращий спосіб захистити Сумщину від бомбардувань

У ЗСУ назвали кращий спосіб захистити Сумщину від бомбардувань

Посилення російських бомбардувань та обстрілів мирних міс та сіл Сумщини є черговим проявом російського терору населення. Жодних наступальних угруповань на цьому напрямку противник не створює, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк.

Лище з початку березня і по 19 число окупанти скинули на область майже дві сотні керованих авіаційних бомб.

"Удари завдаються лише по цивільному населенню для того, щоб максимально залякати людей, максимально посіяти паніку серед місцевого населення. Звичайний терор, по-іншому вони не вміють. На жаль, у нас немає переваги в повітрі. Але як тільки вона з'явиться ми зробимо все, щоб російська авіація не змогла підлетіти близько до кордонів та завдавати ударів по наших об'єктах. Ми працюємо над цим і наші партери також", - розповів Павлюк.  

Нагадаємо, лише упродовж вчорашнього дня в громадах Сумщини, наближених до державного кордону, пролунало понад 270 вибухів, цієї ночі та вранці - ще 72. Агресор атакував прикордоння зі ствольної та реактивної артилерії, гранатометів, а також з літаків та вертольотів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, внаслідок масованої ракетної атаки 22 березня ,"прильоти" по енергооб'єктах зафіксовані у Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській та Харківській областях. Однією з цілей атаки стала ДніпроГЕС у Запоріжжі, по ній поцілили вісім ракет, ураження дуже значні.

 

Головне