У Запоріжжі організували незаконні перевезення з України в рф, - СБУ

У Запоріжжі організували незаконні перевезення з України в рф, - СБУ

У Запоріжжі правоохоронці заблокували незаконні перевезення з України в рф та на тимчасово окуповані території та в зворотньому напрямку.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України в Telegram-каналі. Як зазначається, клієнтами підпільних рейсів були також колаборанти, які хотіли виїхати до росії задля втечі від правосуддя.

Поїздки з України здійснювались на двох автобусах, які під виглядом комерційної діяльності місцевого автотранспортного підприємства, їхали до росії через декілька європейських країн. Фігуранти також платили до російського бюджету податки та збори, аби без проблем рухатись на автобусах по території рф.

Останнім пунктом призначення автобусів були райони на сході та півдні України, які наразі перебувають під окупацією росіян. Туди автобуси приїжджали зі сторони російської федерації і співпрацювали з окупаційною владою задля уникнення проблем. 

Ціна одного квитка на такий рейс становила 350 доларів в одну сторону.

Крім того, зловмисники отримували від росіян так звані "замовлення" на приховане вивезення їхніх прихильників з території України. Однією з клієнток була мешканка окупованої частини Запорізької області. Вона допомагала росіянам проводити нелегальні "вибори" до місцевих "законодавчих зборів рф". Пізніше жінка поїхала у Вінницьку область, де намагалась приховати гроші, які надали росіяни, у родичів.

Потім вона зробила спробу замовити "квиток" через фігурантів-перевізників, аби потрапити назад. Однак СБУ викрила її та затримала.

Перевезення в обхід українського законодавства проводив мешканець Запоріжжя, який вже відбув покарання за розбій. Щомісяця фігуранти "заробляли" майже 1 млн гривень. Правоохоронці оголосили їм про підозру за чч. 2, 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, співробітник Львівської митниці за хабарі оформлював вантажі під виглядом гуманітарної допомоги. Митник вимагав гроші від комерсантів, натомість обіцяючи їм пришвидшити оформлення вантажів.

Головне

Прем'єр-міністр Грузії висловився щодо використання в політичній рекламі партії "Грузинська мрія" кадрів зруйнованих українських міст напередодні парламентських виборів.