У води Японії вторгнувся китайський авіаносець з двома есмінцями

У води Японії вторгнувся китайський авіаносець з двома есмінцями

Міноборони Японії заявило про перше в історії заходження китайського авіаносця у прилеглі води країни. Корабель йшов у супроводі двох есмінців ВМС КНР, пише Reuters.

18 серпня судна пройшли між південними японськими островами Йонагуні та Іріомоте, опинившись у 24-мильній зоні, де Японія має певні права контролю згідно з конвенціями ООН.

Заступник генерального секретаря японського Кабміну Хіросі Морія висловив "серйозну стурбованість" цим інцидентом, назвавши його "абсолютно неприйнятним з точки зору безпеки Японії та регіону". Токіо вже довело свою позицію до відома Пекіна та пообіцяло посилити спостереження за китайськими військово-морськими судами в навколишніх водах.

Цей інцидент став черговим у серії військових маневрів, що загострюють напруженість між сусідніми країнами. Так, минулого місяця Японія подала протест Китаю після того, як китайське військово-морське дослідницьке судно увійшло в японські води незабаром після того, як розвідувальний борт КНР Y-9 порушив повітряний простір країни.

Тайвань також повідомив про спостереження цієї ж китайської авіаносної групи біля свого східного узбережжя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Китай хоче Тайбей, він має також повернути собі окуповану росією територію, - президент Тайваню

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого тижня Німеччина вперше за понад двадцять років направила два військові кораблі через Тайванську протоку.

Головне