У ВМС розповіли, скільки потрібно часу на розмінування Чорного та Азовського морів

У ВМС розповіли, скільки потрібно часу на розмінування Чорного та Азовського морів

Військово-морські сили планують масштабну операцію з розмінування акваторій Азовського та Чорного морів. З розмінування акваторій Чорного та Азовського морів піде три-п'ять років. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

За його словами, фахівці планують розмінування морів та створили штаб, який здійснить цей процес.

"За результатами цього планування можемо відзначити, що у своїй активній фазі, тобто розмінування насамперед морських шляхів комунікацій, торгові шляхи, можна сказати, триватиме три-п'ять місяців, а глобальна операція – протягом кількох років – три-п'ять років", - зазаначив Плетенчук.

Крім того, він наголосив, що навіть після цього "все одно залишиться робота в Чорному морі". Щоб розмінувати Чорне і Азовське море ВМС використовують спеціальні дрони.

Нагадаємо, що п'ять кораблів російського флоту були виведені на бойове чергування у Чорному морі, включаючи підводний ракетоносій із можливістю нести до чотирьох ракет типу "Калібр".

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни вивели з бойового чергування у Чорному морі всі ракетоносії. Станом на ранок 3 січня в Чорноморській акваторії службу несуть три ворожі судна, серед них немає жодного, спорядженого високоточним озброєнням.

Головне