У Вінниці прощаються з полеглим Героєм Назарієм "Грінкою" Гринцевичем

У Вінниці прощаються з полеглим Героєм Назарієм

У Вінниці прощаються з одним із наймолодших бійців "Азовсталі" Назарієм Гринцевичем, відомого також як "Грінка". Боєць загинув в стрілецькому бою поблизу Кремінної.

На панахиду, що відбулася в Свято-Преображенському кафедральному соборі, зібралися його друзі, рідні та побратими. Похорон Назарія відбудеться на Алеї Слави на сабарівському кладовищі о 13:30.

Назарій Гринцевич брав активну участь у обороні Маріуполя та "Азовсталі". Після перебування у російському полоні він повернувся до України й продовжив свою службу.

10 березня 2024 року Назарію виповнилося 21 рік.

Знаменитим "Грінка" став завдяки вірусному відео з підвалів "Азовсталі", у зверненні до українців він тоді сказав: "Любіть маму, їжте кашу і любіть Україну".

"Назарій Гринцевич "Грінка". У 18 років він вже воював на Азовсталі, потім повернувся з полону, встав знову у стрій та загинув в бою. Попри такий вік, йому не потрібно було пояснювати, навіщо захищати свою країну", – написав майор ЗСУ, заступник командира 3-ї ОШБр та екскомандира полку "Азов" Максим Жорін.

Напередодні у Вінниці полеглого воїна зустріли живим коридором.

Нагадаємо, що захищаючи Україну від ворога на фронті загинув актор Євген Шумілов. Життя бойового медика обірвалось 30 квітня 2024 року.

Як писав "Ми-Україна" раніше, з прикордонної Вовчанської громади масово евакуюють людей.

Головне