У військовому коледжі Канади навчатимуть українських курсантів, - Трюдо

У військовому коледжі Канади навчатимуть українських курсантів, - Трюдо

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що у військовому коледжі його країни у Квебеку навчатимуть українських курсантів.

Про відповідну заяву голови канадського уряду повідомило видання Windsor Star. Як зазначається, таку інтенсивну програму розробили спільно з НАТО.

Трюдо розповів, що українські курсанти навчатимуться в Королівському військовому коледжі в Сен-Жан-сюр-Рішельє.

Крім того, прем'єр повідомив, що канадські Збройні сили допомогли навчити майже 40 тис. українських військових і співробітників служби безпеки в Латвії.

"Уже понад 500 днів Україна протистоїть жорстокості росії. Путін зробив серйозний прорахунок. Він недооцінив мужність українців і недооцінив силу солідарності та рішучості Заходу", - наголосив Трюдо.

Канадський високопосадовець заявив, що гарантії безпеки Канади і союзників послужать російському президенту сигналом.

"Путін хоче почекати і зруйнувати Альянс, винищити українців, але він не зможе цього зробити, тому що ми будемо там стільки, скільки буде потрібно, і саме в цьому суть цих гарантій безпеки", - додав прем'єр-міністр Канади.

Нагадаємо, Франція вирішила передати Україні далекобійні ракети. Про це в ході відкриття саміту Північноатлантичного альянсу у Вільнюсі повідомив французький лідер Емманюель Макрон. Глава держави наголосив, що такі ракети потрібні українським Силам оборони для контрнаступальних дій. Москва на слова Макрона відреагувала майже миттєво.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Норвегія надасть Збройним силам України ще два зенітних ракетних комплекси NASAMS у рамках нового пакету військової допомоги.

Головне