У Туреччині сталася стрілянина біля мечеті: перші подробиці

У Туреччині сталася стрілянина біля мечеті: перші подробиці

У турецькому місті Чорум сталася стрілянина біля виходу з мечеті, внаслідок якої шестеро осіб були поранені.

Про це пише TRT Haber.

В районі Іскіліп міста Чорум 30-річний мешканець одного із прилеглих сіл відкрив вогонь з мисливської рушниці по людях, які виходили з мечеті після молитви.

Про мотиви його вчинку наразі не повідомляється.

Нагадаємо, у німецькому Гамбурзі напередодні, 9 березня, після пізно ввечері сталась стрілянина у центрі релігійної організації Свідки Єгови. Внаслідок неї загинуло щонайменше сім осіб, десятки людей отримали поранення. За даними правоохоронних органів, стрілок скоріше за все мертвий. 

Коли з’явилися новини про стрілянину, поліція Гамбурга повідомила, що у районі ГроссБорстель міста проводиться велика операція. Декілька вулиць було перекрито. Місцеві отримали смс-повідомлення з попередженням про необхідність  уникати цього району. Людей закликали залишатися вдома і не користуватися телефонами, аби не перевантажувати мережу. 

Один з очевидців стрілянини розповів, що чув як мінімум 12 пострілів. Потім він вже бачив, як тіла загиблих вивозили з місця події у чорних мішках.

Колишній мер Гамбурга і чинний канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що у Гамбурзі не траплялось настільки серйозних інцидентів протягом десятиліть. Він назвав стрілянину у молитовному домі “жорстоким актом насильства”.

Внаслідок атаки на молитовний будинок Свідків Єгови  в Гамбурзі постраждала громадянка України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, співробітники СБУ та правоохоронці Польщі ліквідували шахрайську схему виманювання грошей із мирних жителів, які хочуть виїхати з Бахмута.

Головне