У Туреччині оголосили другий тур президентських виборів: коли він пройде

У Туреччині оголосили другий тур президентських виборів: коли він пройде

У Туреччині оголосили другий тур виборів президента. Голосування пройде 28 травня. Про це заявив голова Вищої виборчої комісії Ахмет Єнер.

“У неділю, 28 травня, було проведено другий тур виборів”, - заявив Єнер.

Також він додав, що наразі вже опрацьовано 99,9% бюлетенів за результатами першого туру президентських виборів у Туреччині. Долучилися до голосування 88,92% громадян всередині країни, та 52,69% - за кордоном. Підрахувати залишилося лише 35 874 голоси із закордонних виборчих дільниць.

За останніми даними, чинний президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган отримав 49,51% голосів виборців. На другому місці знаходиться Кемаль Киличдароглу з результатом у 44,88% голосів. Тобто, саме Ердоган та Киличдароглу зустрінуться у другому турі виборів.

"Якщо припустити, що 35 874 голоси, які все ще не введені в систему станом на 15:15, було віддано нашим двом кандидатам із найвищим рейтингом, то Реджеп Тайїп Ердоган набрав би 49,54%. Якщо всі 35 824 голоси були б віддані Киличдароглу, то він би отримав 44,85% голосів. Тому було видно, що жоден кандидат не зміг отримати право бути обраним", - зазначив Ахмет Єнер.

Нагадаємо, вибори президента Туреччини пройшли у неділю, 14 травня.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ключовий суперник чинного президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана – лідер опозиції Кемаль Киличдароглу – обвинуватив росію у втручанні у прийдешні вибори глави держави в країні.

Головне