У травні Patriot збив над Брянською областю п'ять одиниць авіації рф за пʼять хвилин, – Ігнат

У травні Patriot збив над Брянською областю п'ять одиниць авіації рф за пʼять хвилин, – Ігнат

У травні цього року зенітний ракетний комплекс Patriot збив над Брянською областю рф п'ять одиниць російської авіації за пʼять хвилин.

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в інтерв'ю "Новинарні". За його словами, це відбулось 13 травня. Це стало блискучою операцією під керівництвом командувача Повітряних Сил.

У цей день російська армія втратила Су-34, Су-35, два гелікоптери Мі-8МТПР-1 та один Мі-8. З Брянської області росії загарбники атакували керованими авіабомбами північні регіони України.

Пізніше після цих подій над Чорним морем також було збито черговий винищувач Су-35. Зрештою російські окупанти на деякий час перестали літати в цьому районі. Вони збагнули, що це може бути небезпечно.

"Комплекс Patriot - це такі можливості!" - заявив Юрій Ігнат.

Він також додав, що зараз ЗРК Patriot обороняє Київ, але новосформовані дивізіони та військовослужбовці Повітряних сил ЗСУ допоможуть у формуванні й інших підрозділів. На його думку, Україна в майбутньому отримає більше таких систем протиповітряної оборони. Зараз українські бійці проходять навчання в Німеччині на системах, які пізніше передадуть Україні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, зенітний ракетний комплекс ППО і ПРО IRIS-T, який Україні для захисту неба передала Німеччина, зарекомендував себе на усі 100%. Юрій Ігнат назвав переваги, які ця система надає Силам оборони України. 

Головне