У Тернополі затримали двох чоловіків, які за завданням спецслужб рф підпалили автомобіль військового

У Тернополі затримали двох чоловіків, які за завданням спецслужб рф підпалили автомобіль військового

Двом жителям Тернополя, які підпалили авто військового ЗСУ за вказівкою російських спецслужб, загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

У дворі багатоповерхівки у Тернополі згорів автомобіль ЗАЗ Vida Cargo, що належав військовому Збройних Сил України. Пожежа також пошкодила припаркований поруч автомобіль Toyota Avensis. Поліцейські встановили, що причиною займання був навмисний підпал.

Затриманими за злочин виявились двоє тернополян віком 54 та 56 років. Вони відгукнулись на оголошення про “легкий заробіток” у телеграм-каналі, де отримали завдання від спецслужб рф підпалити автомобілі українських військових. Зловмисники облили авто бензином і підпалили його, зафіксувавши підпал на відео для звіту перед кураторами.

За фактом підпалу порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) Кримінального кодексу України. Наразі триває слідство, підозрюваним обрано запобіжні заходи.

Як писали “Ми-Україна” раніше, у Полтавській області двоє неповнолітніх дівчат віком 15 та 16 років підпалили придбаний волонтерами автомобіль для військових.

Головне