У Сєвєродонецьку росіяни пограбували АТБ і мережу "Сім’я" та відкривають свої мережі

У Сєвєродонецьку росіяни пограбували АТБ і мережу

Російські окупанти у Сєвєродонецьку розграбували АТБ і мережу "Сім’я" та відкривають власні продуктові мережі.

Про це розповів керівник військово-цивільної адміністрації міста Сєверодонецьк Олександр Стрюк в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Там намагаються відкривати мережеві так звані супермаркети, при цьому пограбувавши магазини АТБ та місцевої мережі "Сім’я". На полицях присутні товари переважно товари з російської федерації", - розповів Стрюк в ефірі.

Він також зазначив, що окупанти під виглядом ремонтних робіт мародерять домівки мирних мешканців. Крім того, вони без дозволу заселяються у помешкання людей, які виїхали з міста.

Нагадаємо, російські окупанти “відновлюють” місто Сєвєродонецьк Луганської області у кварталах, які не постраждали від бойових дій. Керівник військово-цивільної адміністрації міста Олександр Стрюк також додав, що опалення окупанти підключили в декілька будинків, де розмістилась окупаційна влада, наближені колаборанти і військові, які в тилу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, керівник військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька Олександр Стрюк розповів, що в тимчасово окупованому Сєвєродонецьку, що у Луганській області, залишилось близько 10 тис. осіб. За його словами, води у місті майже немає. Вона є тільки в декількох районах міста, але навіть там не підіймається вище другого поверху.

Водночас у тимчасово захопленому Маріуполі внаслідок обстрілів російських військ пошкоджені 90% шкіл. За попередніми даними, росіянами пошкоджено 90% усіх шкіл міста – 54 навчальні заклади. З них, 19 мають критичні ушкодження. Вісім шкіл зруйновано повністю.

Головне