У Сєвєродонецьку пошкоджені будинки падають під’їздами, у цілі - селять зрадників, - ВЦА

У Сєвєродонецьку пошкоджені будинки падають під’їздами, у цілі - селять зрадників, - ВЦА

І без того складна ситуація у Сєвєродонецьку продовжує погіршуватись. Падають пошкоджені раніше російськими снарядами будинки, комунальні послуги зникли навіть там, де їх дивом вдалось зберігати.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

"Сєвєродонецьк залишається тиловим містом, виконує функцію логістичного центру для орків. Наші мешканці виживають. Місто втратило і світло, і воду, і газ. Їх намагаються відновити, але не все вдається окупаційній владі.Тому люди наразі перебувають ще в гірших умовах ніж до того", - зазначив він.

За словами Стрюка, весна добре демонструє наслідки тих руйнувань, які російські окупанти завдали місту під час боїв за нього. Ці процеси підсилюються тим, що упродовж тривалого часу так звана "окупаційна влада" не робила нього для відновлення Сєвєродонецька, особливого житлового фонду.

"Наразі будинки руйнуються під'їздами. Вони падають, особливо панельні будинки, через сніг, воду та температурні перепади. Окупанти себе у місті поводять як господарі. Публікують списку квартир, які вони планують вскривати, заселяють в більш-менш пристойне житло або представників окупаційної влади, або колаборантів, які їм допомагають", - зазначив він.

За даними ВЦА, на сьогодні в населеному пункті залишаються близько 10 000 місцевих жителів, якщо враховувати окупантів - десь до 20 000. Збільшення чисельності населення обумовлено тим, що з Сєвєродонецька зробили логістичний центр для загарбників. Для порівняння, до початку повномасштабної війни у громаді було зареєстровано близько 150 000 людей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, військове командування США заявило про ліквідацію високопоставленого члена терористичного угруповання “Ісламська держава” (ІД), який відповідав за теракти в Європі.

Головне