У Сєвєродонецьку панує антисанітарія, окупанти замість ремонтів займаються "окозамилюванням", - ВЦА

У Сєвєродонецьку панує антисанітарія, окупанти замість ремонтів займаються

Гуманітарна ситуація у Сєвєродонецьку залишається складною, окупанти нічого не роблять для відновлення критичної інфраструктури. Місто потерпає від антисанітарії, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" керівник військово-цивільної адміністрації міста Сєверодонецьк Олександр Стрюк.

Він наголосив, що нині у населеному пункті залишаються лише ті, кому взагалі більше нема куди подітися. За його підрахунками, станом на сьогодні у місті проживає близько 15 000 сєвєродончан. Разом з "заробітчанами" з рф, які туди їхали за "великим грошима та російськими солдатами в Сєвєродонецьку десь до 25 000 людей.

"Якщо казати про капітальні відновлювальні роботи, то вони дійсно не здійснюються, лише окозамилювання". Окупанти беруть вцілілі будівлі і демонстративно їх начебто відновлюють, хоча ті повністю відрізані від комутацій. Але там міняють вікна, фарбують фасади", - розповів Стрюк.

Так само ніхто у місті не займається ремонтом водогону чи теплопостачання. Росіяни обіцяють місцевим відновити теплопостачальне підприємство, але від нього нині залишилися лише зовнішні стіни. Загарбники вже давно вивезли все обладнання на металолом.

Нагадаємо, радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко днями заявив, що російська окупаційна армія в окупованому населеному пункті залишає після себе тільки руїни, місто доведеться відбудовувати практично з нуля.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Німеччина передала Україні ще дві пускові установки системи IRIS-T для посилення захисту неба у рамках нового пакету військової допомоги.

Головне