У Сумах не працюватиме повітряна тривога через збій у "Київстарі"

У Сумах не працюватиме повітряна тривога через збій у

У Сумах не буде працювати система оповіщення населення про повітряну тривогу внаслідок збою у мобільного оператора "Київстар".

Про це повідомила Сумська міська військова адміністрація на сторінці у Facebook. Як зазначається, поки спеціалісти мобільного оператора "Київстар" будуть усувати технічні несправності, які виникли внаслідок хакерської атаки, оповіщення Сумської територіальної громади під час повітряної тривоги будуть здійснювати працівники патрульної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Через збій в роботі оператора "Київстар" на території Сумської міської ТГ тимчасово не працюватиме система оповіщення", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у МВА закликали мешканців Сумщини відстежувати повідомлення про повітряні тривоги на офіційних інформаційних ресурсах.

Про подібну проблему в інших регіонах проблеми наразі не повідомляли. Проте у Харківській області попередили, що протягом дня через проведення технічних робіт сирени вуличного оповіщення можуть не працювати або ж працювати з перебоями. Про це заявив директор обласного департаменту цивільного захисту Іван Сокол у коментарі місцевим ЗМІ.

У пресслужбі КМДА також заявили, що збій у роботі Kyivstar не впливатиме на систему оповіщення, уразі оголошення повітряної тривоги у столиці, передає "Суспільне".

Нагадаємо, в українських користувачів мобільного оператора "Київстар" від ранку 12 грудня спостерігаються проблеми зі зв'язком: зникла мережа та мобільний інтернет. Проте труднощі зачепили не усіх без виключення абонентів, а лише частину. Сайт компанії також перестав працювати.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, віртуальний Monobank, другий за величиною емітент карток в Україні, заявляв про масовану DDoS атаку вдень у вівторок. Ситуація під контролем.

Головне