У столиці відновили будівництво метро на Виноградар

У столиці відновили будівництво метро на Виноградар

Київметробуд відновив будівництво гілки метро на Виноградар. Про це повідомив начальник Київського метрополітену Віктор Брагінський.

Як відомо, роботи зупинили з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України. 

За словами Брагінського, будівництво нової гілки метро зупинили майже рік тому.

“З початком війни та запровадженням воєнного стану генпідрядник АТ “Київметробуд” повідомив Київський метрополітен щодо відсутності можливості виконання робіт по будівництві метро на Виноградар. Тобто будівництво нових станцій було зупинене. Зараз генпідрядник все ж таки відновив будівельні роботи”, - йдеться в повідомленні.

Зазнається, роботи відновлено і генпідрядник зосередився над першочерговими ділянками. Також на відкритих ділянках є котловани, які можуть обвалитися через щільне будівництво поруч.

“Звичайно, на темпи будівництва впливає поточна ситуація, адже бригади будівельників і всі, хто залучений до будівництва, під час повітряної тривоги повинні бути у безпеці. Крім того, нестабільне електропостачання уповільнює робочий процес. Дуже важко назвати чіткий термін закінчення робіт. Але можу сказати, що зараз генпідрядник зосередив роботу над ділянками, які потребують першочергового виконання робіт”, - наголосив керівник метрополітену.

В Києві  відновили будівництво гілки метро на Виноградар
В Києві відновили будівництво гілки метро на Виноградар

Як повідомляли “Ми-Україна”, окупанти хочуть створити “російський Маріуполь” з 200 тисячами жителів. 

Головне