У США зробили заяву про підготовку рф до повторного наступу на Київ

У США зробили заяву про підготовку рф до повторного наступу на Київ

Ознак підготовки повторного наступу росії на Київ наразі не зафіксовано. Відповідну заяву зробив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі, пише Європейська правда.

"Завжди є потенційна загроза (Києву, - ред.), загрози з повітря, загрози ракетних ударів. Київ – це столиця і є важливою ціллю в цій війні. Я б ніколи не відкидав спроможності рф здійснити напад на Київ. Але станом на зараз ми не спостерігаємо жодних істотних вказівок чи попереджень (про це)", – заявив Міллі після засідання Контактної групи з питань оборони України.

24 лютого перша річниця повномасштабного вторгнення росії в Україну. Через це безліч фахівців припускали, що рф не омине цю дату та спробує знову розпочати наступ на Київ. 

Нагадаємо, перед наступом минулого року у рф стверджували, що "візьмуть Київ за три дні". Окупанти так сильно були впевнені у своїх силах, що навіть заздалегідь підготували для ЗМІ матеріали, які вранці 26 лютого були опубліковані. В них йшлося, що столиця України захоплена, а київський режим - повалено. Однак всі ці публікації дуже швидко зникли з прокремлівських ЗМІ, адже насправді цього не сталося. Російська влада дуже сильно прорахувалася, починаючи наступ на столицю України. Сили оборони не лише не пустили окупантів у місто, а й швидко відкинули загарбників подалі від столиці.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше голова об’єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Марк Міллі заявив, що росія програла стратегічно, оперативно та тактично війну, яку розпочала на території України.

Головне