У США засніжило: негода залишила без світла та тепла 400 000 будинків та підприємств

У США засніжило: негода залишила без світла та тепла 400 000 будинків та підприємств

На північному сході США лютує негода, регіон накрили потужні снігопади зі рвучким вітром. Станом на ранок 5 квітня без тепло- та електропостачання залишилось 400 000 приватних домогосподарств та підприємств у штатах Мен та Нью-Гемпшир, пише CNN.

У Новій Англії - регіоні, який охоплює Коннектикут, Мен, Массачусетс, Нью-Гемпшир, Род-Айленд та Вермонт - за останні три дні насипало більше 30 см. Найвищі показники фіксуються у штаті Вермонт, сніговий покрив вже сягнув "колосальних" понад 60 см. 

Американська метеослужба заявила, що пік снігопаду вже минув, проте це не значить, що сніжити далі не буде. Як очікується, в регіоні має випасти ще "кілька дюймів снігу". Вітер слабшим також не стане, пориви сягатимуть 35 м/с. 

Негода призвела до повалення дерев, відключень електроенергії та теплопостачання, а також утрудненому проїзду автодорогами. У частині населених пунктів штатів Мен та Нью-Гемпшир влада скасувала очне навчання, не працює також і більшість урядових установ.
 
До словами, "штормить" у США також і на заході. Там спостерігаються дощова погода з потужним вітром, шторм рухається по напрямку з заходу до центру країни. 

Поки північний схід США потерпає від снігу в регіоні Високих рівнин холодний фронт несе зовсім іншу небезпеку. На цій території вітри зі  швидкістю у понад 40 км на годину поєднуються з посушливими погодними умовами, що створює критичну загрозу виникнення пожеж. У зоні небезпеки - Західний Техас та частини Техаського півострова, центральний та північний Нью-Мексико, західний Канзас та східний Колорадо. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулої доби росіяни обстрілами пошкодили чотири енергооб'єкта на Сумщині.

 

 
 

 

 

 

Головне