У США відзначили "помітний прогрес" контрнаступу ЗСУ на півдні останніми днями

У США відзначили

У Білому домі заявили, що український контрнаступ на півдні за останні три дні досяг помітного прогресу". Відповідну заяву зробив координатор стратегічних комунікацій Ради з національної безпеки США Джон Кірбі, пише The Guardian.

За його словами, в останні 72 години просування Сил оборони на півдні було особливо помітним.

"Будь-який об'єктивний спостерігач цього контрнаступу не зможе заперечити… що вони досягли прогресу. Вони досягли певного успіху проти цієї другої лінії російської оборони", – додав Кірбі.

Він зазначив також, що від України залежить, як отримати вигоду від отриманих успіхів.

Окрім того, представник адміністрації президента США Джо Байдена наголосив, що критика наступальної операції Сил оборони певними американськими посадовцями є "непотрібною".

Нагадаємо, днями очільник українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба різко відповів критикам контрнаступу Збройних сил України та “порадив їм заткнутися”.

“Критикувати повільний темп контрнаступу – це плювати в обличчя українського солдата, який щодня жертвує своїм життям, просуваючись вперед і звільняючи один кілометр української землі за іншим”, – підкреслив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прокоментував український контрнаступ та заявив, що військові Сил оборони України перевершують всі очікування. Також він наголосив, що українці ведуть запеклу боротьбу і на шляху до перемоги досягають успіхів. Разом з тим очільник Північноатлантичного Альянсу відзначив, що контрнаступ ЗСУ лише “набирає обертів”. 

Головне