НАЗК призупинило статус спонсора війни для австрійського Raiffeisen Bank

НАЗК призупинило статус спонсора війни для австрійського Raiffeisen Bank

НАЗК призупинило статус спонсора війни для австрійського Raiffeisen Bank після погроз Відня. Про це йдеться на сайті НАЗК.

Статус призупинено на період проведення двосторонніх консультацій із залученням представників Європейської комісії.

Австрія заблокувала підписання нового пакета санкцій Євросоюзу проти росії, оскільки вимагає виключення Raiffeisen Bank International з українського списку "Міжнародні спонсори війни" від НАЗК.

Представники австрійського банку зустрічалися з представниками НАЗК, щоб обговорити, як вивести групу зі списку спонсорів війни.

Нагадаємо, Японія вводить санкції проти російських та білоруських компаній і громадян, а також інших чотирьох країн, які допомагали обходити обмеження. Пакет санкцій почне діяти з 1 січня 2024 року

Про це інформує Мінекономіки Японії.

Новий пакет санкцій передбачає заборону на імпорт непромислових алмазів з рф.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти розгорнули додаткові майданчики для запуску ударних дронів "шахедів" у Криму. Про це повідомила керівниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Вони намагаються запускати з тимчасово окупованого Криму, розширяючи там географію цих площадок, з яяких вони це роблять, розуміючи, що дійсно можуть бути уражені Збройними силами України, оскільки ми дістаємо аж до Керчі. Якщо раніше вони запускали тільки з мису Чауда, то тепер фіксуємо пуски ще й з Балаклави", - розповіла Гуменюк.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.