У Сєвєродонецьку кількість росіян-гастролерів перевищує місцеве населення, - МВА

У Сєвєродонецьку кількість росіян-гастролерів перевищує місцеве населення, - МВА

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку, що в Луганській області, кількість росіян-гастролерів перевищує місцеве населення.

Про це заявив очільник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк в ефірі національного телемарафону. За його словами, місцевого населення у населеному пункті наразі вже менше за росіян. При цьому в Сєверодонецьку, зокрема, немає зв'язку.

"На жаль, справи у Сєвєродонецьку не покращуються, бо місто продовжує перебувати у повній окупації та в повній ізоляції. Бо зв’язку як не було, так і немає - ні мобільного, ні інтернету. Для того, щоб вийти на зв’язок, людям потрібно виїжджати за межі міста", - розповів очільник МВА.

За його словами, час від часу мобільний зв’язок може з'явитись на даху багатоповерхових будинків. Проте перебувати там небезпечно. Стрюк також зазначив, що на території Сєвєродонецька досі можна натрапити на нерозірвані снаряди. Внаслідок цього мешканці міста намагаються уникати декотрих місць, де окупанти провели тільки показове розмінування.

"Електро- та водопостачання не вистачає навіть на тих жителів, які залишилися. Електромережі не витримують зимових навантажень", - розповів Стрюк.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, окупанти через морозну погоду не знешкоджують фугасну бомбу, яку скинули на Рубіжне 8 січня, заявив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор. За його словами, через це людей не випускають з окупованого Рубіжного. Піротехніки окупантів відмовилися працювати у 17-градусний мороз. Декілька районів міста перекриті.

Головне