У Швеції бійці ЗСУ пройшли навчання на танках Strv 122 та БМП CV90

У Швеції бійці ЗСУ пройшли навчання на танках Strv 122 та БМП CV90

Військовослужбовці Збройних сил України чисельністю від 3000 до 5000 осіб проходили навчання у Швеції. Вони готувалися на танках Stridsvagn 122 та БМП CV90.

Про це повідомило шведське видання Expressen. Як зазначається, навчання проходили перед українським контрнаступом. Військові повернулися до України вже на початку травня.

При цьому бригада ЗСУ може стати одним із найпотужніших підрозділів України. Під час перебування у Швеції бійці навчалися на танках Stridsvagn 122, БМП Stridsfordon 90 та артилерійських установках Archer.

Збройні сили Швеції не підтвердили та не спростували цю інформацію офіційно. Також ЗМІ повідомили, що це перший випадок, коли українських військових навчали саме на території цієї країни. Раніше шведські офіцери допомагали навчати бійців ЗСУ на території Великої Британії.

Stridsvagn 122 це основний бойовий танк Швеції. Він представляє ліцензійний варіант німецького танка Leopard 2, у конструкцію якого внесені різні зміни. На танк встановлюється 120-мм гладкоствольна зброя Rheinmetall L44. Вона може вести вогонь бронебійними підкаліберними снарядами та універсальним кумулятивним.

БМП CV90 це сімейство бойових машин піхоти Швеції. Усього випущено близько 1170 машин у різних модифікаціях. Переважна частина з них була експортована до інших країн.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Збройні сили Швейцарії провели найбільші за останні тридцять років військові навчання. Відомо, що військовослужбовці репетирували відсіч уявному ворогу. Навчання проводилися в чотирьох кантонах упродовж дев’яти днів.

Головне