У Шуфрича плюс одна підозра: цього разу за фінансування "росгвардії" в Криму

У Шуфрича плюс одна підозра: цього разу за фінансування

Народному депутату Нестору Шуфричу, якого підозрюють в держзраді, оголосили про нову підозру. Слідчі зібрали доказову базу його причетності до фінансування так званої "Національної гвардії росії" в окупованому Криму. 

"Шуфрич платив Росгвардії за воєнізовану охорону своєї елітної нерухомості на території півострова. Лише за три місяці 2016 року підконтрольна йому компанія сплатила окупантам за ці послуги понад пів мільйона російських рублів", - інформує пресцентр СБУ. 

Йдеться про будівлю недобудованого профілакторію у Сімеїзі. Ділянка у 1,5 га, на якій знаходиться майно, межує із "дачею Медведчука".

"Ця нерухомість була придбана у підприємств, бенефіціарним власником яких була Оксана Марченко. Угоду підписала компанія, де виконавчим директором є особистий юрист Шуфрича", - йдеться у повідомленні. 

На додачу, до цього компанія, пов'язана з Шуфричем, регулярно поповнювала бюджет крани-агресорки, сплачуючи податки та збори.

Нардепу оголосили про підозру за статтею про фінансування дій, вчинених з метою повалення конституційного ладу або зміни меж території України (ст. 110-2 ККУ).

Нагадаємо, 15 вересня СБУ провела обшуки в будинку Шуфрича. В результаті слідчих дій в його домі виявили радянську та російську символіку, ворожі нагороди, кітелі та інші предмети. Також у нардепа виявили документи із схемою "автономії" Донецької та Луганської областей. Невдовзі після цього СБУ оголосила Шуфричу підозру у державній зраді.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у грудні ВР затвердила депутата Ярослава Юрчишина від фракції "Голос" на посаду очільника Комітету зі свободи слова. Він замінив на посту арештованого за підозру у державній зраді Шуфрича.

Головне