У Сеулі спалахнули протести через заборону собачого м'яса

У Сеулі спалахнули протести через заборону собачого м'яса

У столиці Південної Кореї Сеулі спалахнули протести через заборону собачого м'яса. Під час мітингу південнокорейські фермери побилися з поліцією.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters. Як зазначається, на мітинг під офісом південнокорейського президента вийшли близько 200 південнокорейських фермерів, які розводять і вирощують собак для споживання в їжу. Вони закликали уряд скасувати свій план щодо заборони на споживання собачого м'яса.

Водночас десятки фермерів робили спроби заїхати на вулицю перед офісом президента на вантажівках. Вони мали з собою клітки з собаками, яких збирались випустити там на свободу. Проте фермерів зупинила поліція для огляду вантажу.

Правоохоронці встановили барикади, щоб не дозволити мітингувальникам дійти до офісу президента. Після цього між фермерами та поліцією спалахнули сутички. Троє осіб були затримані.

Організатор мітингу Джу Йонг Бонг наголосив, що політики не мають право закривати промисловість та забороняти людям їсти те, що вони хочуть.

"Не можемо погодитися з твердженням, що це варварство, оскільки всі країни, які мають традиції тваринництва, колись їли собак, і досі є країни, де це робиться", - заявив Джу Йонг Бонг.

Крім того, фермери звинуватили першу леді Південної Кореї, яка є критиком споживання м'яса собак, у тому, що вона нібито чинить неналежний тиск на уряд та правлячу партію з метою введення заборони.

сеул1.jpg (159 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Мадриді 9 листопада кілька тисяч людей зібралися біля штаб-квартири Іспанської соціалістичної робочої партії (ІСРП), щоб взяти участь у повторній акції протесту проти планів виконуючого обов'язки прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса амністувати каталонських сепаратистів.

Головне