У серпні через обстріли окупантів постраждали 57 дітей, двоє - загинули

У серпні через обстріли окупантів постраждали 57 дітей, двоє - загинули

У серпні через обстріли російських загарбників постраждали 57 українських дітей, двоє - загинули. Про це на Facebook-сторінці повідомляє Державний заклад "Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров'я України".

Відомо, що протягом минулого місяця постраждали 1 609 осіб, серед яких 57 дітей. Загинули 58 українців, серед них двоє неповнолітніх.

"У серпні 2024 року, за даними ЕМД, через жорстокі обстріли постраждали 1 609 осіб, серед яких 57 дітей. Але найгіркіша втрата – це 58 загиблих, серед них двоє дітей. Ці маленькі, невинні життя, знищені війною, залишають незагойні рани на нашій колективній свідомості та нагадують про безмірну трагедію, яку ми ніколи не забудемо", - йдеться в повідомленні.

У відомстві наголосили, що лікарі роблять все можливе, щоб допомогти потерпілим українцям.

"Важко знайти слова, щоб описати неймовірну жертовність та безстрашність бригад екстреної медичної допомоги. Вони віддають свої життя, щоб врятувати інших, навіть коли смерть і руйнування оточують їх з усіх боків", - додали у відомстві.

Нагадаємо, що Україні вдалося повернути з територій, що перебувають під російською окупацією, ще 14 дітей. Дітей разом з родинами евакуювали з Донеччини, Луганщини, Запоріжжя та Херсонщини

Як повідомляли "Ми-Україна", на тимчасово окупованих територіях російські окупанти провели для місцевих вчителів семінар, під час якого навчали, як виявляти дітей, які "можуть підтримувати Україну".

Головне