У Сербії затримали поліцейських з Косова: у Приштині повідомили про викрадення

У Сербії затримали поліцейських з Косова: у Приштині повідомили про викрадення

Правоохоронні органи у Сербії затримали трьох поліцейських з Косова. Вони начебто намагалися вторгнутися на територію країни.

Про це заявили в Міністерстві внутрішніх справ Сербії, передає РТС. Як зазначає сербське МВС, воно "запобігло спробі поліції Косова вторгнутися на територію центральної Сербії".

Через інцидент президент Александар Вучич перервав свою участь у прийомі посольства росії в Белграді та поїхав до своєї резиденції.

При цьому директор у справах Косова та Метохії уряду Сербії Петар Петкович розповів, що затримання відбулося на території Сербії.

Міністр внутрішніх справ Косово Джеляль Свечля повідомив, що косовських поліцейських викрали правоохоронці Сербії.

"Без сумніву, наші поліцейські перебували у глибині території Республіки Косово, на стаціонарному блокпосту, виконуючи свої звичайні обов'язки", - розповів посадовець.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Європейський Союз призупинив візити високого рівня і фінансову підтримку Косова. Це сталося через неспроможність Приштини досягти деескалації на півночі країни. За словами представника Єврокомісії Петера Стано, йдеться не про санкції. ЄС ухвалює обмежувальні заходи на основі чітких законодавчих рамок, визначених країнами членами після тривалого процесу обговорення.

При цьому Євросоюз попередив, що в разі відсутності негайної деескалації будуть наслідки. Однак останні дні доводять, що деескалації не відбулося, додав Стано.

Під час зіткнень у місті Звечан у Косові постраждали 30 військових з лав миротворчого контингенту НАТО. Серед поранених – 11 італійських військових, а також 19 осіб з лав угорського контингенту. Постраждалі військові дістали численних поранень, зокрема переломи та опіки від запалювальних та вибухових пристроїв. За даними KFOR, поранення не загрожують життю військових.

Головне